close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

פיטום הקטורת- מרכיביה ומשקלם

מערכת שורשכד אדר א, תשפב25/02/2022

מיוחד במינו- מרכיבי הקטורת ומשקלם... לדעת איך מכינים

תגיות:
תבלינים לקטורת
צילום: freepik
בימים אלו רבים האומרים את פרשת פיטום הקטורת, כסגולה לעניינים שונים.
מנהג ארץ ישראל לומר פרשה זו בכל יום, בעוד מנהג חוץ לארץ (לפחות באשכנז) היה לאמרה רק בשבת, שאז יש ישוב הדעת לא להחסיר אף אחד מהסממנים.
כדי שלא נאמר את הפרשה כצפצוף הזרזיר בלי להבין על מה מדובר, הכנתי את הטבלה המצורפת.
זיהוי הסממנים ברובם קשה, מהעדר מסורת חד משמעית. הבאתי את הדעות השונות, וודאי שלא מיציתי את הנושא.
גם זיהוי סממני העזר (שהעדרם אינו מעכב את הקטרת הקטורת): בורית כרשינה ויין קפריסין (או יין חיוורין עתיק) - אינו ודאי.
כידוע, נחלקו גדולי הדורות
תבלינים לקטורת
צילום: freepik
במשקל המנה, וכן בשיעור הקב והסאה.
הבאתי לפי ממוצע שיטות (משקל המנה) וכפי שיטת רח"נ (נפח הקב והסאה), כדי שהקורא יקבל מושג בערך על מה מדובר.

בברכה,
ישעיהו בראור

להורדת הקובץ (קובץ אקסל), לחצו כאן
הוסף תגובה
הגדל /הקטן טקסט
שמור קישור
שם השולח
תוכן ההודעה